lørdag 29. mars 2008

Sykehuset - Andranomadio


Vi har gjort oss litt kjent i byen og på sykehuset. Etter alt vi har hørt og blitt forberedt på, er vi svært positivt overrasket over sykehuset. Det viser seg at i løpet av det siste året etter at Dr. Harrison har tatt over som direktør, har det skjedd en veldig bra utvikling. Han er en mann med en fantastisk pågangsvilje og forkjærlighet for jobben sin som lege og kirurg. I følge det vi har blitt fortalt, var den forrige direktøren lite begeistret for utlendinger og ikke like interessert i avtaler med amerikanere eller det å ta imot studenter for praksis. Dermed har han latt det skure og gå slik at sykehuset har forfalt over tid.

Silje, Synne og jeg utenfor operasjonssalen...

Dr. Harrison derimot, har ordnet gode avtaler og har kontakter i bl.a. USA. I tillegg tar han gledelig imot oss studentene. I løpet av dagen på sykehuset får vi være med på og gjøre stort sett det vi måtte ønske.

Så langt har vi vært med på fødsler, fjerning av blindtarmer, prostatakjertler, mandler, amputeringer og diverse småkirurgi. Vi får assistere og sy igjen, noe vi synes er kjempespennende og utrolig lærerikt. Dr. Harrison liker å lære bort, og det er ikke uvanlig at han lar oss gjøre ting som å sjekke åpning hos fødende kvinner eller at han dytter hendene våre inn i buken på pasienten under operasjon slik at vi skal få kjenne på leveren. Litt ”WOW”-følelse første gang, men veldig artig.


Dr. Harrison, Elise, meg og pasient...

”Someone, put on your gloves!”...Da er det egentlig bare å reagere...

Ingen kommentarer: